Home  |  Galerie  |  Kunst voor Bedrijven  |  Over Hester Bos  |  Links  |  Contact 
Atelier Hester Bos

Over Hester Bos…

Creativiteit is een deel van mijn zijn. Zolang ik me kan herinneren houd ik me al bezig met creëren.

In grote lijnen ontstaat een creatie in mijn hoofd. Vooraf een schets maken doe ik zelden. Al schilderend verschijnt op het doek dat wat ik in mijn hoofd “zie”.

Acrylverf is een materiaal waar ik graag mee werk vanwege de korte droogtijd en de “stevige” kleuren. Heldere kleuren vormen vaak de basis van mijn schilderijen en beeldende kunstwerken. Mijn streven is sfeer te brengen in een ruimte en deze aan te kleden met kunst die daarbij past.


Inspiratie…

Mijn inspiratiebronnen zijn zeer uiteenlopend. Een mooie boomschors, de kleuren van kralen of de strakke lijnen in een ruimte kunnen mij inspiratie geven voor een kunstwerk . Ik werk graag met materialen die letterlijk structuur geven aan mijn kunstwerken. Door natuurlijke materialen te gebruiken probeer ik de fraaie details uit de natuur onder het oog van de toeschouwer te brengen.

Ook materialen zoals gips, papier,vilt, kralen, metalen enz. zijn terug te vinden op zowel de doeken als in de beeldende kunstwerken. Het is voor mij een uitdaging om materialen op een andere manier dan de gebruikelijke toe te passen.


Werken in opdracht…

Wanneer ik in opdracht werk en het is gewenst, dan maak ik vooraf een ruwe schets. In grote lijnen, het idee dat ik voor ogen heb “zichtbaar” maken voor mijn opdrachtgever. Met nadruk spreek ik van een ruwe schets want het uiteindelijke kunstwerk met z’n details ontstaat tijdens het schilderen zelf.

De doeken die ik schilder zijn van uiteenlopend formaat en daardoor geschikt voor bijvoorbeeld een kleine muur thuis of voor het aankleden van een ontvangsthal of kantoor. Mijn kunst biedt perspectief voor zowel particulieren als bedrijven.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in het laten maken van een kunstwerk, neem dan contact op met Hester Bos Ik maak graag een afspraak met u om vrijblijvend uw wensen ten aanzien van een kunstwerk te bespreken